Enokrilna stranska / vhodna vrata

Enokrilna stranska vhodna vrata spadajo med najstarejši sistem vhodnih vrat. Ta vrata se imenujejo enokrilna, ker se odpirajo in zapirajo s posameznim krilnim segmentom. Predvsem je pomemben izraz stranska iz razloga, ker so vedno uporabljena za namen stranskega in ne glavnega vhoda.
Zaradi načina uporabe jih lahko namestite med zidne odprtine, pomaknjene v notranjost ali bolj na zunanjo stran le te.
Ta način vgradnje oz. delovanja je idealen za garaže brez preklade ali tiste, kjer po prekladi poteka različna instalacija saj se vrata vgradijo v svetlo odprtino.
Izredno uporabna pa so v primeru, ko bi želeli imeti vstop v vašo garažo brez, da bi morali odpirati celotna garažna vrata.

Izolirana stranska vhodna vrata odlikuje dobra sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenega  izoliranega vratnega krila pomeni, da so ta vrata idealna za garaže, ki se ne uporabljajo samo za vozila in da pomagajo pri ohranjanju nespremenljive notranje temperature.
Garaža, ki se uporablja za pisarno, delavnico, sprostitveni prostor, telovadnico ali le za hrambo odvečnih gospodinjskih predmetov, za katere v hiši ni prostora, bo z izoliranimi stranskimi vhodnimi vrati bolj udobna.
Stranska vhodna vrata dobro tesnijo po celotnem obsegu, s čemer preprečujejo, da bi v garažo zašel prah, listje, dež.
Poleg tega izolirana dvokrilna garažna vrata ponujajo izdelavo do max. širine = 140cm X višina = 250 cm ter široko izbiro barv in končnih obdelav.

Zakaj izolacija?
Obstajajo trije enostavni razlogi za izbiro izoliranih stranskih vhodnih vrat:
1. večja trdnost plošče zaradi izboljšane varnosti,
2. odlične toplotno izolacijske lastnosti,
3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje stranskih vhodnih vrat na notranji strani!

Nobena izolirana stranska vhodna vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska plošča iz galvaniziranega jekla pa ima dvojno oplaščenje.
Zgradba polnila, debeline 40 mm, ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev.

Stranska vhodna enokrilna vrata so izdelana iz panelnih plošč/polnilo, katere so sestavljene iz dvo slojnega galvaniziranega jekla s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Dobavitelj plošč za izdelavo stranskih vhodnih vrat je priznano Švicarsko podjetje TECSEDO. Zgradba polnila stranskih vhodnih vrat je običajno dvojno oplaščena z izolacijskim jedrom. Debelina vratnega polnila z dvojno oblogo je 40 mm.
Polnilo stranskih vhodnih vrat je na zunanji strani prekrito z vzorcem naravnega lesa, ki jim daje praktičen in estetsko prijeten videz. Gladko obdelano polnilo pa ima preprost sodoben videz, ki dopolnjuje moderno arhitekturo. Ta stranska vhodna vrata so znana kot "FLAT " vrata. Obstajajo še vrata prekrita z laminatno folijo v izgledu zlatega ali temnega hrasta, mahagonija ali oreha. Prav tako v naši ponudbi najdete vzorce s kasetnim motivom oz. "KOCKAMI".
Osnovna cena večinoma zajema vratno krilo v woodgrain strukturi, izjemoma pri RAL 9007 barvi, kjer je v osnovo vključen gladek motiv z eno črto!


Na zahtevo stranke lahko dobavimo vrata v naslednjih motivih:
-LINIJSKI MOTIV woodgrain
-GLADEK MOTIV
-GLADEK MOTIV z eno črto
-KASETNI MOTIV
-MICROLINE MOTIV

Stranska vhodna vrata so sestavljena iz kvalitetnih aluminijastih okvirjev pri čemer je v osnovi aluminijasti okvir eloksiran. Na željo kupca lahko, za doplačilo, okvir vrat prašno barvamo v približek vratnega polnila.

Tehnična zmogljivost stranskih vhodnih vrat dovoljuje da vrata izdelamo do max. širine = 140cm X višina = 250 cm.

Vhodna stranska vrata lahko namestimo med zidne odprtine, pomaknjene v notranjost ali bolj na zunanjo stran le te.

Vhodna stranska vrata so vsekakor ena od varnih razpoložljivih vrst vrat, še posebej zaradi odlične konstrukcije polnila ter kvalitetnih aluminijastih profilov in dejstva, da vrata v aluminijastih vodilih drži na vsaki strani vsaj 5 tečajev, ki ponujajo odlično odpornost pred poskusi nasilnih vstopov.
Standardne ročice so eloksirane aluminijaste s cilindrično ključavnico.

Stranska vhodna vrata imajo visoko kakovostna gumijasta tesnila že vgrajena v aluminijasti okvir vrat. Stranska vhodna vrata, nameščena pravilno glede na izravnana tla, lahko ponujajo odlično tesnenje pred vetrom, dežjem in žuželkami.

V vrata lahko vgradimo svetlobne odprtine ali izdelamo celoten svetlobni panel. Svetlobne odprtine lahko dobavimo v barvi vrat , različnih drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

Kupec lahko izbira polnilo med tovarniško prašno barvanimi ali imitacijskimi barvnimi odtenki, kateri so:


V OSNOVNI CENI:
- BELA RAL 9010 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SREBRNA RAL 9006 / woodgrain struktura / linijski motiv
- RJAVA RAL 8014 / woodgrain struktura / linijski motiv

ZA DOPLAČILO:
- ANTRACIT RAL 7016 / woodgrain struktura / linijski motiv
- ANTRACIT RAL 7016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt – sandgrain obdelava
- BELA RAL 9016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt - polygrain obdelava
- SIVA RAL 9007 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SIVA RAL 9007 / gladek panel z eno črto
- ZLATI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- ZLATI HRAST / gladek panel z eno črto
- TEMNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- TEMNI HRAST / gladek panel z eno črto
- MAHAGONY / woodgrain struktura z eno črto ali brez črt / linijski motiv
- WINCHESTER / gladek panel z eno črto

Barva po želji? Iz naše proizvodnje lahko na željo kupca ponudimo dobavo vrat po RAL karti. Na tem mestu lahko kupec izbira med različnimi motivi oz. izgledi.

Stranska vhodna vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
- 12 let na panele (na prerjavenje panelov, kar pomeni luknja skozi panel),
-  2 leti na ostale gibljive komponente!

VRSTA PANELA

Območja, ki jih pokrivamo.

Naša storitev obsega široko območje, saj pokrivamo več različnih regij. Ne glede na to, ali se nahajate v mestu ali oddaljenem podeželskem območju, smo tukaj, da vam zagotovimo naše vrhunske storitve. Naša prisotnost sega v različne kraje in se nenehno širi, kar nam omogoča, da dosežemo stranke v večjih mestih, manjših naseljih in njihovi okolici.

Kontaktirajte nas še danes