Industrijska vrata

Sekcijska dvižna INDUSTRIJSKA vrata spadajo med najbolj vzdržljive, robustno izdelane, varno dovršene sisteme industrijskih vrat.

Ta vrata se imenujejo industrijska iz več razlogov:
-primerna so za večje velikosti vaših odprtin,
-hitrost odpiralnega ciklusa je hitrejši, kot pri garažnih vratih,
-primerna so za intenzivno uporabo (priporočena so za uporabo v proizvodnjah, skladiščih, delavnicah …),
-okovje vrat je v celoti debelejše, kot pri garažni različici,
-vodilna kolesa so izboljšana in bolj vzdržljiva,
-opremljena so z dodatnimi vetrovnimi ojačitvami,
-vgrajeni pogoni so reduktorski in primerni za večje število odpiranj.

Zaradi takšnega načina delovanja jih lahko namestite v skoraj vse oblike odprtin, npr. pod kotom, s povišanim dvigom, z navpičnim dvigom, itd.

S sekcijskimi industrijskimi vrati lahko popolnoma izkoristite prostor pred in za odprtino, saj se odpirajo navpično in se nato zapeljejo pod strop/streho

Izolirana sekcijska industrijska vrata odlikuje visoka sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih sekcijskih vrat pomeni, da so ta vrata idealna za vse vrste industrijskih in gospodarskih objektov.

Zakaj izolacija?

Obstajajo tri enostavni razlogi za izbiro izoliranih sekcijskih industrijskih vrat:
1. večja trdnost plošče zaradi izboljšane varnosti,
2. odlične toplotno izolacijske lastnosti,
3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje industrijskih vrat na notranji strani.

Nobena izolirana sekcijska industrijska vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska plošča iz galvaniziranega jekla pa ima dvojno oplaščenje.

Zgradba plošč, debeline 40 mm, ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev.

Pravilno nameščena izolirana industrijska vrata ponujajo neverjetno visoko oceno vrednosti U value = 0.50W/m2 C st. in pozimi zmanjšujejo stroške ogrevanja v sosednjih prostorih, kot so sanitarni prostori, jedilnice, sejne sobe…

KIPLIFT sekcijska industrijska vrata so izdelana iz panelnih plošč, katere so sestavljene iz dvo slojnega galvaniziranega jekla s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Dobavitelj plošč za izdelavo KIPLIFT sekcijskih industrijska vrat je priznano Švicarsko podjetje TECSEDO. Zgradba plošč jeklenih KIPLIFT sekcijskih industrijskih vrat je običajno dvojno oplaščena z izolacijskim jedrom. Debelina vratnih plošč z dvojno oblogo je 40 mm.

Osnovna cena večinoma zajema vratno krilo v woodgrain strukturi, izjemoma pri RAL 9007 barvi, kjer je v osnovo vključen gladek motiv z eno črto!

Na zahtevo stranke lahko dobavimo vrata v naslednjih motivih:
-LINIJSKI MOTIV woodgrain
-GLADEK MOTIV
-GLADEK MOTIV z eno črto
-KASETNI MOTIV
-MICROLINE MOTIV

Zasnova mehanike vseh sekcijskih industrijskih vrat je precej drugačna od nihajnih garažnih vrat. Sistem vzmetenja pomaga pri boljšem in bolj gladkem delovanju ter je še posebej uporaben pri vratih večjih dimenzij. Vsa sekcijska industrijska vrata je mogoče upravljati ročno ali daljinsko, V vsakem primeru je delovanje zaradi odlične konstrukcije in elementov zasnove zelo gladko in tiho. Plošče vseh sekcijskih vrat morajo imeti po zakonu zasnovo, ki preprečuje vkleščenje in s tem morebitne poškodbe.

Sekcijska industrijska vrata vam, ko so odprta, ponujajo celotno uporabno širino, saj nimajo stranskih dvižnih rok. Tudi uporabna višina je v celoti uporabna.

Vsaka različna možnost ima drugačne zahteve v zvezi s stropnim prostorom, poleg tega pa so pri nameščanju vzmeti in vodil različne tudi pomembne konstrukcijske pritrdilne točke. Pravilna namestitev teh vzmeti je bistvena za pravilno, zanesljivo in varno delovanje.

Vrata so opremljena z uležajinimi vodilnimi kolesi oblečena v silikonsko gumo, katera omogoča tih in lahek tek vrat po vodilih.

Sekcijska industrijska vrata za razliko od nihajnih vrat nimajo pod-okvirjev, saj to zahteva namestitev neposredno na konstrukcijsko površino ali, v primeru vmesne montaže, poseben komplet za namestitev. Okvir za razliko od tistega pri nihajnih vratih nima škatlastega prereza niti glave in nožice za zaklepanje. Okvir dejansko nosi samo opremo in vzmetni mehanizem, za namestitev pa potrebuje samo dobro, trdno in čvrsto površino.

Sekcijska industrijska vrata so glede velikosti izjemno prilagodljiva iz dveh razlogov.

Prvič: celotna sekcijska vrata se ne nagibajo skozi odprtino, saj so nameščena v notranjosti garažne odprtine, jekleni pritrdilni okvir pa je zasnovan tako, da je lahko delno viden ali popolnoma zakrit.
Za vas je pomembno le, da je v notranjosti prostora dovolj stranskega (CL ali Cd = min. 10cm) in stropnega prostora-višina preklade ( min. 40 cm) .

Drugič: trdnost plošč pomeni, da velike širine pa tudi višine do 7000 mm ne predstavljajo težave. Najširša trenutno razpoložljiva garažna vrata merijo 8000 mm.

Referenčne dimenzije pri naročanju, se vedno nanašajo na dejansko zidno odprtino, če so vrata nameščena na notranjo stran, kljub temu pa so dimenzije odprtin prostorov lahko precej drugačne, saj se sekcijska industrijska vrata ne nagibajo skozi odprtino in jih je zato mogoče namestiti za širšo ali ožjo odprtino, če je le dovolj notranjega prostora za vstop vrat.

Sekcijska industrijska vrata je mogoče namestiti med zidne odprtine, vendar natančna formula za velikost okvirja ne obstaja, saj so zahteve za stropni prostor precej odvisne od tipa naročene opreme.

Enostavno ročno upravljanje z odličnim vzmetnim mehanizmom zagotavlja gladko in tiho premikanje.

Zaradi zasnove z navpičnim gibanjem se vam pri dviganju industrijska vrat ni potrebno odmakniti.

Industrijska garažna vrata so ena od redkih vrst vrat, pri katerih ročno ali električno upravljanje ponuja enako stopnjo varnosti, za kar se gre v glavnem zahvaliti obliki in zasnovi samega mehanizma vrat. KIP KOP ima različne načine delovanja vzmetnega dviganja katerih skupni imenovalec je enostavnost delovanja!

Daljinski električni nadzor je običajno zelo priporočljiv za vrata objektov, ki se v glavnem uporabljajo pogosto in je pri industrijski različici vrat dobavljiv le za doplačilo!

Automatizacija
V kombinaciji s kakovostno elektroniko so sekcijska industrijska vrata ena od najbolj varnih izbir, ki so na voljo za vaš objekt, vključno z vsemi prednostmi, ki jih ponujata izolacija in trdnost plošč. Izredno pomembno je, da so avtomatska industrijska vrata pravilno nastavljena še posebej pritisk sile! V našem podjetju to izvedemo s profesionalnimi merilnimi instrumenti KMG lite.

Pri nas lahko izbirate med različnimi blagovnimi znamkami za avtomatizacijo vrat. V naši ponudbi najdete pogone vrhunskih blagovnih znamk, kot so: LIFTMASTER, BENINCA, FORCE !

Moč in tip pogona prilagodimo dimenziji vrat ter izračunu torzijskih vzmeti, katere v postopku proizvodnje s pomočjo računalniške aplikacije natančno izdelamo. Ne glede za katero vrsto pogona se odločite daljinski upravljalec pri industrijski različici ni v ceni vrat!

Prav tako so vsi pogoni opremljeni z varnostnim sistemom, če vrata naletijo na oviro se avtomatsko zaustavijo in vrnejo nazaj. Dodatno povečano varnost lahko na zahtevo kupca ( za doplačilo) zagotovimo z vgradnjo dodatnih varnostnih sistemov.

Sekcijska industrijska vrata so nedvomno ena od najbolj varnih razpoložljivih vrst vrat, še posebej zaradi odlične konstrukcije plošč in dejstva, da vrata v jeklenih vodilih drži na vsaki strani vsaj 5 valjčkov, ki ponujajo odlično odpornost pred poskusi nasilnih vstopov. V kombinaciji z električno ključavnico dobre kakovosti je vrata brez posebnih orodij (in veliko hrupa) skoraj nemogoče vlomiti.

Varnost je na prvem mestu, zato so vsaka sekcijska dvižna industrijska vrata iz naše proizvodnje opremljena z :
- "finger security" zaščita proti ukleščenju prstov,
- z vzmetno zavoro za morebiten nenadzorovan padec vratnega krila,
- z zavoro ob pretrgu jeklenice oz. žične vrvi,
- z varnostnim stikalom in dodatnim hidravličnim zapiralom (samo vrata z vgrajenim osebnim prehodom),
- z varnostnimi opozorili in navodili,
- varnostno ključavnico in potezno ročico,
- deblokado, katera omogoča odprtje vrat ob izpadu el. toka.

Mojstrovina tehnologije, možnost vrat za vstopanje oseb je odlična rešitev za industrijo, ki garažo uporabljajo redno, vendar ne nujno samo za gospodarske namene. Dostop do orodij, strojev in mašin itd. je enostaven, če imate vgrajena široka prehodna vrata, ki jih lahko uporabljate, ne da bi morali odpirati celotna garažna vrata.

Standardno visoko varnost lahko dosežete z zgornjim vratnim zapiralom, ki zagotavlja, da so vrata vedno zaprta. Zaradi spodnjega praga višine le 19 mm je dostop z orodji in napravami zares zelo enostaven.
Magnetni senzor pa poskrbi, da je daljinsko upravljanje nemogoče v kolikor krilo prehodnih vrat ni popolnoma zaprto.

KIPLIFT sekcijska industrijska vrata imajo visoko kakovostne, gumijaste trakove že vgrajene v spodnjo ploščo vrat, na straneh okvirja in na pas zgornje plošče ali na samo zgornjo ploščo. Sekcijska vrata, nameščena pravilno glede na izravnana tla, lahko ponujajo odlično tesnjenje pred vetrom, dežjem in žuželkami.

V vrata lahko vgradimo svetlobne odprtine ali izdelamo celoten svetlobni panel. Svetlobne odprtine lahko dobavimo v barvi vrat , različnih drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

Kupec lahko izbira polnilo med tovarniško prašno barvanimi ali imitacijskimi barvnimi odtenki, kateri so:

V OSNOVNI CENI:
- BELA RAL 9010 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SREBRNA RAL 9006 / woodgrain struktura / linijski motiv
- RJAVA RAL 8014 / woodgrain struktura / linijski motiv

ZA DOPLAČILO:
- ANTRACIT RAL 7016 / woodgrain struktura / linijski motiv
- ANTRACIT RAL 7016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt – sandgrain obdelava
- BELA RAL 9016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt - polygrain obdelava
- SIVA RAL 9007 / woodgrain struktura / linijski motiv
- SIVA RAL 9007 / gladek panel z eno črto
- ZLATI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- ZLATI HRAST / gladek panel z eno črto
- TEMNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
- TEMNI HRAST / gladek panel z eno črto
- MAHAGONY / woodgrain struktura z eno črto ali brez črt / linijski motiv
- WINCHESTER / gladek panel z eno črto

Barva po želji? Iz naše proizvodnje lahko na željo kupca ponudimo dobavo vrat po RAL karti. Na tem mestu lahko kupec izbira med različnimi motivi oz. izgledi

Sekcijska dvižna industrijska vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
- 3 leta na panele (na prerjavenje panelov, kar pomeni luknja skozi panel),
- 2 leti na elektroniko in ostale gibljive komponente!

VRSTA PANELA

Območja, ki jih pokrivamo.

Naša storitev obsega široko območje, saj pokrivamo več različnih regij. Ne glede na to, ali se nahajate v mestu ali oddaljenem podeželskem območju, smo tukaj, da vam zagotovimo naše vrhunske storitve. Naša prisotnost sega v različne kraje in se nenehno širi, kar nam omogoča, da dosežemo stranke v večjih mestih, manjših naseljih in njihovi okolici.

Kontaktirajte nas še danes